2279438

Är det din jokerrad? Då är du 10 miljoner rikare

MÖTTE VINNAREN 13/11 Känner du igen Maria Curtsson, 25? Det var hon som tog emot den vinnande jokerraden.
NYHETER

GÖTEBORG. Här väntar årets julklapp.

10 miljoner kronor.

Ingen har hämtat ut jättevinsten – efter snart en månad.

Den 13 november lämnade någon in spelet ”Liten lördagsgodis” i Pressbyrån på centralstationen i Göteborg. Vid dragningen två dagar senare gick jokerraden som lyder 2279438 in.

Nu väntar tio miljoner kronor på sina rätta ägare.

– Det som är spännande är att det kan vara vem som helst som spelat och sedan åkt hem till Ystad eller Haparanda, säger Pierre Jonsson på Svenska spel.

”Kolla resväskan”

Vinnaren använde inget spelkort och kan därför inte spåras den vägen.

– Papperslappen i sig är alltså värd alla pengarna. Vi vill ju gärna att folk får sina pengar, så tvätta inte byxorna, kolla resväskan. Här gäller det tio julklappsmiljoner, säger Pierre Jonsson.

Försökte minnas

Känner du igen Maria Curtsson, 25, på bilden här bredvid? Då kan du vara rik. Hon stod i kassan på Pressbyrån den dagen.

Drygt en vecka efter dragningen fick hon veta att vinstkupongen lämnats in i hennes butik.

– När vi fick reda på det försökte jag minnas. Det var några stycken som köpte Lilla lördagsgodiset av mig den dagen, säger Maria Curtsson.

Den som kammar hem en miljonvinst ska ta kontakt med Svenska spels kundtjänst. Men än har alltså vinnaren inte avslöjat sig.

”Vill gärna veta”

– Man vill gärna veta vem det är som vunnit, om det är någon som brukar handla här eller en resande. Det är roligt att ha sålt vinsten själv, men samtidigt väldigt trist att ingen hittat personen. Det är nog någon som glömt att rätta, säger Maria Curtsson.

Vad hade du gjort om du vunnit tio miljoner kronor?

– Oj. Jag hade köpt en lägenhet. Och sen hade jag åkt ut och rest.

FAKTA

Andra vinster som fått vänta

November: En man i Örebro som vunnit 10 miljoner på en lottorad med joker glömmer att rätta sin rad. När han läser en efterlysning i lokaltidningen inser han att det är han som vunnit.

Augusti: En man i Karlstad läser att någon vunnit 100 miljoner. Han minns att han gick förbi butiken där vinstlotten såldes en vecka tidigare. Han rättar sin rad – och inser att han är mångmiljonär.

Maj: Kupongen till Sveriges största spelvinst någonsin lämnas in i en affär i Saltsjöbaden. Fem långa dagar senare ringer till slut en kvinna till Svenska spels kundtjänst: ”Hej, jag tror att vi har vunnit 135 miljoner.”