Panda bet skötare i benet

NYHETER

Djurskötaren, på djurparken i Hong Kong, var inne i buren för att lägga ut bambu-blad.

Då bet pandan honom i benet.

Det är andra gången på kort tid som samma panda attackerar människor.

Pandor kan se kramgoa ut men om de känner sig provocerade kan de bli våldsamma. Det har en djurpark i Hong Kong fått erfara två gånger under de senaste veckorna.

Kravlade sig ut

Parken har fyra jättepandor som lockar många turister. I slutet av november attackerades en människa av en av pandorna och händelsen håller på att utredas.

På tisdagen var det dags igen skriver nyhetsbyrån AP. Samma panda attackerade en djurskötare. Pandan heter An An vilket betyder fred på mandarin.

Skötaren var hos pandan för att lägga ut bambu-blad i buren när han blev biten i benet. Han lyckades kravla sig ut och fördes till sjukhus. Enligt djurparken mår skötaren bättre.

Kramig student angreps

En anställd, som vill vara anonym, säger till The Apple Daily newspaper att djurskötaren inte följde korrekta anvisningar. När man lägger ut bladen i burarna måste pandorna vara inlåsta.

Det är inte ovanligt att pandor går till angrepp mot människor. Förra månaden blev en student biten i en djurpark i den kinesiska staden Guilin. Mannen ville krama pandan och tog sig in i inhängnaden.