Simon, 19, försvunnen

Inga spår sedan i fredags

NYHETER

Simon, 19, kom aldrig hem efter julfesten.

Spåren efter honom upphör i fredags.

I går anmäldes han försvunnen.

Foto: Privat

På fredagskvällen var Simon Lago, 19, på julfest med sina arbetskamrater i Trollhättan. Han lämnade dem vid 23-tiden för att åka de två milen hem till Vänersborg.

Sedan dess har ingen hört något från honom.

Ingen dator

– Han använde sin telefon vid 23 på kvällen. Då ringde han några samtal till bekanta. En kompis försökte nå honom senare på natten men kom inte fram, säger Peter Lago, pappa till Simon.

Han och Simons mamma fick veta först på måndagen att deras son var saknad. Då ringde arbetsgivaren och frågade varför Simon inte kommit till jobbet.

Sedan dess har de arbetat febrilt för att ta reda på vad som har hänt.

När de började lägga pusslet förstod de att spåren upphör redan på fredagen.

Hoppas på tips

– Ingen har sett honom sen i fredags. Han har inte tagit ut några pengar sedan dess, inte använt datorn. Vi har kontrollerat lägenheten, men varken vi eller polisen vet särskilt mycket.

Lars-Åke Ringström, inre befäl vid polisen i Trollhättan, säger att man hoppas mycket på en artikel i lokaltidningen som publiceras på onsdagen.

– Vi är inte närmare en lösning än i går. Vi behöver tips från allmänheten så att vi kan börja jobba i en viss riktning.

Simon beskrivs enligt polisen som en vanlig kille.

– Han har jobb och vänner. Alla vi har pratat med har bara positiva saker att säga. Han har ingen hotbild över sig. Det är bara en massa frågetecken.

Fotnot: Vet du något? Ring polisen på 114 14.

FAKTA

Signalement:

Simon är 180 cm lång, smal till normal kroppsbyggnad.

Han har svart, färgat hår, ”tunnlar” i öronsnibbarna och piercing i vänster ögonbryn. Han var vid försvinnandet klädd i svart kavaj, jeans, t-shirt och svart keps.