Efterlyst via Interpol

60-årig svensk kvinna spårlöst försvunnen på flygplatsen i Frankfurt

NYHETER

Ett samtal till systern är polisens sista spår.

Sedan försvann den 60-åriga värmländskan spårlöst på flygplatsen i Frankfurt.

Att hennes mobil har hittats i en papperskorg förbryllar polisen.

– Det är en internationell efterlysning på det här, säger Olle Johansson vid polisen i Hagfors.

Foto: Foto: aftonbladet bild
SKULLE TILL THAILAND Den 60-åriga kvinnan från Hagfors i Värmland skulle byta flyg i Frankfurt i lördags. Där upphör spåren efter henne.

Sedan i lördags kväll har polis och anhöriga inget spår efter kvinnan från Hagfors i Värmland. Hon hade tidigare under lördagen rest från Sverige till Frankfurt, för att senare samma dag resa vidare till Thailand, skriver Värmlands Folkblad.

På flygplatsen, i väntan på planet till Thailand, ringde 60-åringen till sin svenska syster. Sedan dess är hon spårlöst försvunnen. I går kontaktade anhöriga polisen och anmälde 60-åringen försvunnen.

”Det är märkligt”

– Anmälan togs upp i på polisstationen Hagfors och nu på kvällen har jag inte tillgång till några detaljer om vilka åtgärder som vidtagits. Men jag förutsätter att den tyska polisen kontaktats. Det är onekligen märkliga omständigheter, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen, till VF.

Under torsdagen fortsatte polisens efterforskningar i ärendet.

– Just nu har vi kollat med en polis i Tyskland som pratat med flygplatspolisen och sjukvården på flygplatsen, och de har inte haft någon kontakt med henne, säger Olle Johansson.

Mobilen låg slängd

– Nu ska vi kolla bankutdrag och kontoutdrag, om hon tagit ut pengar på sistone och var, säger Johansson.

En förbryllande omständighet i det misstänkta försvinnandet är att den 60-åriga kvinnans mobiltelefon hittats slängd på flygplatsen.

– Ja, i en papperskorg på flygplatsen i Frankfurt. Det är mycket underligt alltihop, säger Bjarne Andersson.