Läsarna oeniga om miljardpaketet

NYHETER

Läsarnas åsikterna går isär om regeringens miljardstöd till bilindustrin. De flesta är dock positiva, enligt den omröstning som aftonbladet.se startat.

I dag kom beskedet: Regeringen ger ett stödpaket till bilindustrin om totalt 28 miljarder kronor. Förhoppningen är att jobben ska stanna och utvecklas i Sverige, enligt näringsminister Maud Olofsson.

Närmare 27 000 personer har tyckt till i aftonbladet.se:s omröstning, där en mindre majoritet av läsarna är positiva till stödpaketet.

Flera har också framfört sina åsikter i längre kommentarer. "Funny1" rycker att det är "roligt att våra politiker vaknat och förstått vad Sverige behöver mest" och "Zoey" betalar gärna sina "skattepengar till att trygga jobb för många tusen människor med familj och barn".

Här märks också många som är negativa till stödpaketet. Signaturen "Evolutionary" tror att bidraget kommer att leda till att "företaget kan leka med pengarna" och att det sedan "får gå som det går".

"Smokey Joe" uttrycker sin besikelse över regeringen: "För så mycket pengar är det bättre att köpa företagen. Dessa pengar kommer inte att gå till Sverige utan till de inkompetenta företagsledningarna i Ford och GM", skriver han.

"Galathir" menar att staten inte ska "gå in och stötta en dödsdömd industri!" För det "är bara slöseri med pengar."