Tillståndet kritiskt för 12-åringen

Pojke hittad livlös på bassängbotten

Foto: Janne Åkesson
NYHETER

En 12-årig pojke hittades livlös i vattnet efter en dykövning i Norrtälje badhus. Sent på kvället var tillståndet kritiskt.

Foto: Janne Åkesson

Drunkningstillbudet kom in till SOS Alarm klockan 20.16. Pojken hade tillsammans med sex andra barn och ungdomar varit med i dykövningar i badhuset.

När deltagarna skulle räknas in fattades pojken - och upptäcktes livlös på botten i den grunda delen av bassängen av en kompis.

En av ledarna dök ned, drog upp pojken och påbörjade hjärt- och lungräddning.

Fördes med helikopter

Pojken fördes till Norrtälje sjukhus och sedan klockan 23.30 därifrån vidare med helikopter till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna.

Enligt uppgifter som Anders Olsson, informationsansvarig på polisen i Roslagen, fått från läkare sent undet kvällen är pojken djupt medvetslös. Tillståndet är livshotande och kritiskt.

Pojkens anhöriga finns med på sjukhuset. Räddningstjänsten har haft krissamtal med dem, ledarna för dykgruppen och deltagarna. Även kommunens Posum-grupp är inkopplad.

– De är tonåringar och är så klart väldigt chockade, men vi kommer att finnas här för dem hela natten, Anders Strömberg, insatsledare på räddningstjänsten, till Norrtelje Tidning.

Det finns inga misstankar om brott.