Totalt 1 200 km väg fotograferad

NYHETER

Nu kan du promenara på Stockholms gator utan att gå ut.

Det är resultatet av över 2 miljoner tagna fotografier som satts samman i en ny tjänst av Hitta.se.

– Man ser exakt hur gatan ser ut och kan snurra runt 360 grader, säger Hitta.ses vd, Rui Brites de Sousa till aftonbladet.se.

Nu kan Hitta.ses användare promenera runt i Stockholm i så kallat förstapersonperspektiv. Den nya tjänsten har tagits fram med hjälp av två miljoner högkvalitativa fotografier.

En bild var sjunde meter

– Vi har låtit bilar med kameror monterade på taket ta bilder var sjunde meter på stadens gator. Totalt är det 1 200 kilometer vägsträcka som fotograferats, säger Rui Brites de Sousa.

Han beskriver tjänsten som väldigt enkel att använda.

– Det är bara att markera på var promenaden ska börja och välja riktning. Under promenaden kan man titta sig runt i 360 grader. Totalt används mellan 14 och 16 bilder när man snurrar runt. Det blir sömlösa hopp mellan bilderna, säger han.

Från helikopterperspektiv ner på gatan

Sedan tidigare finns har Hitta.se portbilder. Och tidigare i år lanserades fullskaliga 3D-modeller över svenska städer.

– Nu kan man gå från helikopterperspektivet direkt ner på gatan och se hur det ser ut i detaljnivå, säger Rui Brites de Sousa.

Liknande tjänster finns sedan tidigare via Google Earth.

– Jag har själv varit helt fascinerad av att kunna gå runt i Phuket och utforska San Francisco via deras tjänst. Men vår kartlägging av Stockholm är mycket mer detaljerad, säger Rui Brites de Souse.

Den nya tjänsten hittar du på hitta.se/gatubild.

ARTIKELN HANDLAR OM