Krockade med tåget – gick hem

Hade lämnat platsen när räddningstjänsten kom

NYHETER

Ett litet mirakel. Bilföraren som krockade med tåget i Axelvold i Skåne klarade sig oskadd. När räddningstjänsten kom fram hade hon till och med lämnat platsen.

– Hon gick hem, säger Sandra Pierre, informatör hos Skånepolisen.

De första uppgifterna om olyckan var annars illavarslande. Larmet kom vid halv ett på måndagen om att en personbil krockat med ett godståg i Axelvold i Svalövs kommun. Olyckan inträffade vid en plankorsning och ett större räddningspådrag drogs i gång.

Bilen blev mycket kraftigt demolerad av tåget, men av föraren syntes inte ett spår när räddningsstyrkan kommit på plats. Den omtumlade kvinnan hade helt enkelt valt att lämna platsen till fots och ta sig hem till sitt. Där kunde polis och räddningspersonal ta kontakt med henne och konstatera att hon av allt att döma klarat sig från kollisionen fullständigt helskinnad.

Till följd av olyckan stängdes trafiken av på den aktuella sträckan mellan Teckomatorp och Åstorp för uppröjning. Sträckan trafikeras enligt Banverket uteslutande av godstrafik. Någon persontågstrafik berördes inte av avstängningen.

TT