Attentatsförsök mot Parisvaruhus

Klicka på bilden för att se större version.
NYHETER

Fransk polis upptäckte och oskadliggjorde på tisdagen fem sprängladdningar på ett känt varuhus i Paris.

Poliskällor uppgav att sprängladdningarna hittades på ett av Paris mest kända varuhus, anrika Printemps-Haussmann i centrala Paris.

Ett brev signerat ”afghanska revolutionära fronten” hade tidigare sänts till franska medier med en varning om att sprängladdningar utplacerats.

Ingen detonator

Det franska inrikesdepartementet uppgav på tisdagen att ingen detonator fanns i den kartong med fem dynamitgubbar som hittades i ett varuhus i Paris.

En stor grupp julhandlande parisare evakuerades dock ur varuhuset under tiden polisen undersökte och transporterade bort kartongen och dess innehåll.

I sitt hotbrev kräver gruppen som tagit på sig dådet, den ”afghanska revolutionära fronten”, att Frankrike drar tillbaka sina trupper från Afghanistan. Brevet, som skickades till nyhetsbyrån AFP, innehöll uppgifter om dynamitens exakta placering.

FAKTA

Här är terroristernas brev:

”Vi kommer från den revolutionära afghanska fronten. Vi har placerat flera bomber i varuhuset Printems-Haussman, en av dem finns på tredje våningen i toaletterna bakom vattentanken, om ni monterar isär vattentanken hittar ni den (i den första toaletten). Om ni inte får någon att ingripa innan onsdag 17 december kommer de explodera. Låt detta meddelande komma till er president så att han drar tillbaka sina trupper från vårt land (Afghanistan) före slutet av februari 2009 annars kommer vi göra om aktionen mot era kapitalist-varuhus och den här gången utan att varna, två andra bomber har placerats i damtoaletterna på andra våningen. Jag försäkrar er att det här inte är en bluff så kontakta snabbt myndigheterna eller så kommer ni att ha blod på era händer.”

F.R.A Leve det fria Afghanistan

Översättning: David Nannini Nilsson