Farliga fångar på rymmen i Lappland

Har brutit sig in i en villa och misshandlat husägaren

NYHETER

Två män flydde från den öppna straffanstalten i Övertorneå vid gränsen mot Sverige natten mot tisdagen. De är fortfarande på fri fot och beskrivs som farliga av polisen.

– Vi tror att de är på finska sidan. Vi har inte en fått någon information om att de ska finnas hos oss, säger Mikael Norén, länsvakthavande befäl, polisen Norrbotten till aftonbladet.se.

Den ene mannen var dömd till ett långt straff för livshotande våld medan den andra dömts för flera fall av grov misshandel.

– Händelserna efter att de rymt visar att man ska vara försiktig med männen. De är inte precis några söndagsskolegossar och våld är inget obekant för dem, säger Seppo Kinnunen, polischef i finska Tornedalen.

Någon knackade på dörren

Strax efter att männen rymt misstänks de ha trängt sig in i en villa i Övertorneå.

Mannen i huset vaknade strax före klockan fem på morgonen av att någon knackade på dörren. Två relativt storväxta män slet upp dörren och började omedelbart misshandla mannen. De krävde att få nycklarna till mannens bil och fortsatte misshandeln ända tills han gav dem nycklarna.

Enligt polisen ådrog sig mannen inga allvarliga skador av misshandeln.

Den stulna bilen hittades senare vid en väg ett tjugotal kilometer norr om Rovaniemi.

I somras flydde två livstidsfångar som dömts för mord från fängelset i Övertorneå. De återvände aldrig från sin permission men greps senare i Norge.

ARTIKELN HANDLAR OM