”Reinfeldt borde arbeta som präst”

NYHETER

Man får bättre besked i kyrkan är av Reinfeldt, anser läsarpanelens Hussein Sayed Hassan.

– Han får icke godkänt. Han pratade inte om någonting av det som är viktigt.

Foto: Privat
Hussein Sayed Hassan, 48, arbetslös civilingenjör och aftonbladet.se:s läsarkommentator.

Var det ett bra tal?

– Reinfeldt borde arbeta som präst. Han är duktig på att prata om brott och våld, men inte annat som är viktigt. Det viktigaste, som arbetslösheten, missade han. Han borde veta att våld och brott föds i den dåliga ekonomin.

Riktade sig Reinfeldt till dig, tycker du?

– Nej, inte på något sätt. Jag kunde lika gärna ha gått ttill kyrkan och lyssnat på en predikan. Våld och brott är viktigt, men inte allt. Trots att det är jul.

Vilket var det viktigaste budskapet?

– Jag vet inte. Jag tror inte att han kom med något viktigt. Han pratade bara allmänt. Han pekade på sossarnas misstag, det var ett tal som alla andra.

Var det något som förvånade dig?

– Att Reinfeldt i egenskap av statsminister och världspolitiker inte pratade om lidandet i Irak och Palestina, om sjukdomar och fattigdom i Afrika. Allting hänger ihop. Jag som bor i Sverige är en del av världen. Speciellt nu när det är jul borde han ha påpekat att vi måste arbeta tillsammans över hela klotet för att kunna nå välfärd.

Var det något ämne du saknade?

– Jag har bott i Sverige 19 år, varit arbetslös i tio månader och sökt 80 jobb – 60 av dem innan krisen började. Jag vill bara fråga Reinfeldt, angående arbetskraftsinvandring, hur han har tänkt att folk som kommer till Sverige ska kunna hitta ett jobb och försörja sig? Hur tänker han och övriga moderater?