Teaterpublik lurades dricka djurblod

NYHETER

Under en föreställning på teaterhögskolan i Luleå blev publiken bjudna på en dryck.

Men det smakade inte gott. I bägaren fanns renblod.

– Jag känner mig som en idiot som någon har skändat, säger en kvinna anonymt till Norrländska Socialdemokraten.

Det var under fjärdeårselevernas terminsredovisning på torsdagskvällen som publiken var med om den obehagliga upplevelsen. Föreställningen på scenskolan var uppdelad i flera delar och ett av uppträdandena kretsade kring greve Dracula.

"Har känt mig sjuk"

Röda spår av blod fanns på golvet och det var nedsläckt i lokalen för att skapa den rätta stämningen. De blivande skådespelarna gick också runt till publiken och bjöd på en dryck utan att säga att det var djurblod. Flera personer förde bägaren till munnen och svalde innehållet.

En kvinna som vill vara anonym säger till Norrländska Socialdemokraterna att hon känner sig kränkt.

– Jag känner mig som en idiot som någon har skändat. Det här var så jävla sjukt, man känner sig besudlad och jag har känt mig sjuk sedan dess, berättar kvinnan.

Kan bli smittad

Flera ur publiken tyckte att det var obehagligt att dricka rått blod. Dessutom kan man bli smittad av sjukdom även om riskerna är små enligt en veterinär som Norrländska Socialdemokraten talat med.

Den ansvariga läraren, Mikael Norling, beklagar att människor blev kränkta under föreställningen. Han tar på sig ansvaret för det inträffade och ber publiken om ursäkt.