Caylee kunde upptäckts tidigare

Parkarbetare hittade väskan med treåringen redan i augusti

Än är det oklart hur Caylee, 3, mördades. Men i mars inleds rättegången mot hennes unga misstänka mor, Casey Anthony.
NYHETER

Polisen fick tips om Caylee Anthonys kvarlevor redan i augusti. Trots detta tog det polisen fyra månader att hitta treåringen.

Enligt uppgift var dottern oönskad när hon föddes.

Caylee Anthony, 3, anmäldes försvunnen av sin mormor i juli. Cindy Anthony hade då inte sett sitt barnbarn på över en månad.

Förra veckan hittades kvarlevorna av treåringen i sumpskogen –  bara ett stenkast från morföräldrarnas hus.

Enligt utredarna hade området inte finkammats på grund av att området var dränkt av sommarens häftiga skyfall.

Polisen utreds

Men tipsaren Roy Kronk påstår att han kontaktade polisen ett flertal gånger i augusti med anledning av en mystisk väska som han sett i området.

Kronk tipsade polisen om väskan tre gånger, den 11, 12 och 13 augusti. Sista gången träffade han till och med en polis, men det utpekade området avfärdades av utredarna en tid senare.

Enligt polischefen Kevin Beary utreds nu avdelningens agerande.

– Vi vet inte om vi missade en möjlighet. Jag tänker inte kasta någon under en buss eftersom vi inte vet, säger han till nyhetsbyrån AP.

Spår i bilen

Det har tagit myndigheterna flera dagar att analysera kvarlevorna som hittades förra torsdagen. Hittills har polisen inte kunnat avgöra vad som hänt Caylee.

Treåringens mamma Casey Anthony, 22, åtalades för mord på dottern redan i oktober.

Orsakerna är flera. Casey ljög för polisen om flera omständigheter kring försvinnandet och på hennes dator har någon surfat efter information kring nackskador, vapen och kloroform. Spår av det sistnämnda har hittats i Caseys bil, tillsammans med förruttnade spår från en människa.

Enligt uppift hade Caysey inte planerat att bli gravid. När Caylee föddes var tanken först att lämna bort barnet. Hon refererade till flickan som "den lilla snuskungen" och fortsatte ett aktivt socialt liv även när hon blivit mamma.

Flera bilder cirkulerar just nu på en festande Casey. Bilderna togs efter treåringens försvinnande.

Rättegången mot Casey Anthony inleds i mars. Om 22-åringen döms riskerar hon livstids fängelse.