Strömavbrott i världens största pariserhjul

Foto: AP
NYHETER

Världens största pariserhjul drabbades på tisdagen av strömavbrott.

Närmare tvåhundra människor satt fast i åkattraktionen under sju timmar.

Klockan 17, svensk tid, började pariserhjulet snurra igen.

Foto: AP

Pariserhjulet, som är 165 meter högt, finns i en nöjespark i Singapore.

En räddningsaktion där man firade ner passagerarna med linor inleddes under eftermiddagen, men var väldigt tidskrävande.

Men strax före klockan 17, svensk tid, började hjulet snurra igen och passagerarna kunde lämna åkattraktionen efter att ha varit fångar i kabinerna i cirka sju timmar.

Kraftigt ryck

Det var vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen, svensk tid, som händelsen inträffade. Passagerarna kände plötsligt ett kraftigt ryck, därefter slutade hjulet att snurra.

– Vi trodde att det här kunde vara normalt. Sedan fick vi ett meddelande om att hjulet stannat tillfälligt. Alla var lugna, men sedan slutade plötsligt kabinens aircondition att fungera och det blev väldigt varmt i eftermiddagssolen, berättar Lim Boon Siang för Channel News Asia.

Enligt en talesperson för pariserhjulet var passagerarnas säkerhet aldrig i farozonen.

– Vår personal informerade passagerarna om situationen och försäkrade dem om att problemet skulle åtgärdas, säger talespersonen till Channel News Asia.

Får mat och vatten

Kabinerna är utrustade med övervakningskameror så att personalen har full insyn i vad som pågår i kabinerna. De som fortfarande sitter fast får vatten och mat sända till sig, rapporterar Channel News Asia.

Det är tredje gången sedan februari som pariserhjulet drabbas av tekniska problem. För tre veckor sedan fastnade hjulet och passagerarna fick då vänta på hjälp i fem timmar.

En åktur med världens största pariserhjul tar normalt sett en halvtimme. Varje kabin rymmer upp till 28 personer.

ARTIKELN HANDLAR OM