Kraftig brand i Karlstad

Minst 22 personer evakuerade i Karlstad

Foto: LARS HEDELIN
NYHETER

En svår brand härjar just nu i Karlstad.

Under julaftonsmorgonen har 22 personer tvingats lämnad sina hem.

En 21-årig kvinna har rökskadats.

Vid tretiden i natt utbröt en mindre brand i en lägenhet på nedre botten i ett hyreshus på Malmtorgsgatan i Karlstad. Räddningstjänsten larmades till platsen, och kunde snabbt stoppa förloppet.

Trodde de.

Kort efter besöket hade gnistor vandrat i byggnaden och övertände husets vind. Branden spred sig snabbt på översta våningen och drabbade två flerfamiljsbyggnader.

Byggnaden evakuerad

Räddningstjänsten fick återvända till Malmtorgsgatan och väcka samtliga under julaftonens småtimmar, och evakuera byggnaden. Enligt uppgift var 22 personer, samtliga boende, evakuerade vid femtiden i natt.

En 21-årig kvinna rökskadades under branden.

– I lägenheten på nedre botten där det hela började har en kvinna skadats. Men som tur var är det inga allvarliga skador, säger Christer Magnusson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Risk för spridning

Under morgonen hade räddningstjänsten inte kontroll över eldsvådan. Strax efter klockan sju meddelade polisen att branden var under kontroll men att brandkåren stannar kvar på patsen för att hålla koll. De evakuerade personerna hade då inte tillåtits återvända hem för att fira jul.

Brandorsaken är inte känd.

Anledningen att elden tog ny fart efter räddningstjänstens första besök, tros vara att gnistor klättrat i huset och fått fäste längst upp i byggnadens vind.