Hon överlevde fyra dygn i snön

Kanada: Hittades med ansiktet neråt i en snödriva på en parkeringsplats

NYHETER

Det kallas för ett mirakel.

För hur Donna Molnar överlevde de fyra dygnen i den hårda snöstormen i Ancaster, Ontario i Kanada övergår allas förstånd.

Exakt vad den 55-åriga kvinnan råkat ut för vet man inte. Hon försvann i fredags och hittades fyra dagar senare, djupt nedkyld men vid medvetande, i en snödriva.

– Jag såg hennes huvud och hals skymta i snön. Jag blev överraskad av att hon levde, säger polisen Ray Lau som hittade Donna Molnar.

Skulle julbaka

Maken David Molnar berättar att frun höll på med julbak i fredags och förmodligen tog familjens bil till affären för att köpa ingredienser. Trots snöstormen hade hon inte så mycket kläder på sig.

– Hon hade inte på sig så mycket, bara en vinterjacka och stövlar. Hon var klädd för att åka till affären, inte för att bestiga Mount Everest, säger han till Toronto Star.

Kvinnan kom dock inte tillbaka. På lördagen hittades hennes insnöade bil på parkeringsplatsen utanför Lindley's Farm and Market. Affären hade stängt över helgerna.

Köldskadad

Donna själv syntes dock inte till.

Flera räddningslag med hundar genomsökte området, men i den hårda vinden blåste alla doftspår bort. Inte förrän på måndagen fick Ray Laus hund Ace upp spåret.

Donna fördes till sjukhus, vid medvetande. Läkarna säger att hennes tillstånd är allvarligt men inte livshotande. Hennes fötter och händer är köldskadade, men det är inte säkert att hon behöver amputera.

Skottades igen

Familjens vän Mark Mackesy stöttade maken David, 55 och sonen Matthew, 20, under den gångna helgen.

– Det är ett mirakel. Ett julmirakel. Ibland dör inte de goda unga, säger han.

Det förmodas att Donna Molnar tvingats ge sig i väg till fots och söka hjälp, efter att en plogbil skottade igen den nästan tomma parkeringsplatsen.

– Hon kan ha fallit eller vrickat foten så hon inte kunde ta sig därifrån, säger maken David.