Hala vägar under annandagen

NYHETER

Trafiken under juldagen var mycket lugn och inga större olyckor inträffade.

Men under annandagen varnar SMHI för att det kan bli halt i Västsverige.

– Om det börjar dra in fuktiga vindar från havet från väster så kan det bli rejält halt på Västkusten, säger Kjell Flyman, jourhavande meteorolog på SMHI till TT.

En del problem blev det dock redan på juldagsförmiddagen och mitt på dagen runt om i landet, exempelvis i Göteborgstrakten.

– Vi hade en del avåkningar, men det var inga allvarliga personskador. Folk var nog mest chockade, sade Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

En polisman blev påkörd och skadades lindrigt i samband med en trafikolycka på Lundbyleden på Hisingen i Göteborg. Patrullen hade stannat vid olyckan och polismannen befann sig utanför sin bil när han blev påkörd av en annan bil. Polismannen fördes till Sahlgrenska sjukhuset, men fick senare lämna sjukhuset med lindriga skador.

Vädret är rätt stabilt över hela Sverige för tillfället med ett högtryck över Sydsverige. Men inför juldagsnatten och annandagens förmiddag varnar alltså SMHI för lokal frosthalka på många håll och främst på Västkusten.

I Norrlandsfjällen väntas friska och lokalt hårda västvindar med byar av snö och regn. Där det regnar finns risk för halka.

TT