Småbarn överfallna av baseboll-galning

Sjuåring slogs ihjäl – tioåriga kusinen kämpar för sitt liv

NYHETER

Jesse Ramirez, 7, och hans kusin Edwin Pellecier, 10, var och lekte i parken när de överfölls av en schizofren man, beväpnad med ett basebollträ.

När mannen lugnt gick iväg låg barnen kvar, fullständigt sönderslagna.

Överfallet i torsdags skakar Phoenix, Arizona, där det hela skedde. Polisen har tidigare sagt att man inte kan ge mycket hopp för att barnen skulle överleva. Och i dag, fredag, dog den yngste av de två, Jesse Ramirez. Kusinen Edwins liv hänger på en skör tråd.

Polisen har gripit en misstänkt för det vansinnigt brutala överfallet. 36-årige Joe Sauceda Gallegos, 36, sågs följa efter pojkarna mot parken på en övervakningsfilm. I handen höll Gallegos ett avlångt föremål, liknande ett basebollträ.

Senare hittade polisen både det blodbestänkta slagträt samt nedblodade kläder hemma hos honom.

En farbror till den misstänkte, Joe Sauceda, har berättat för polisen att brorsonen fått diagnosen schizofreni. 36-åringen ska för ett halvår sedan ha påstått för polisen att han hade slagit ihjäl sin son på vinden, men några spår av det hittade man aldrig. Gallegos har två barn, lika gamla som kusinerna Jesse och Edwin, men de bor hos sin mamma i Colorado.