Palins dotter har fått en son

1 av 2
Bristol.
NYHETER

Sarah Palin är inte bara hockeymorsa, nu har hon blivit mormor också.

Den före detta republikanska vicepresidentkandidatens 18-åriga dotter har fött en son.

Pojken har fått namnet Tripp och uppges må bra.

Barnet föddes tidigt på lördagsmorgonen på ett sjukhus i Palmer i Alaska.

– Vi tycker det är underbart. Barnet och Bristol mår bra. Alla är glada, sa Colleen Jones, syster till Bristols farmor Sally Heath, till den amerikanska magasinet People.

Elektriker är pappan

Pojken får förnamnet Tripp Easton Mitchell Johnston. Efternamnet kommer efter pappa, och Bristols fästman, Livi Johnston. Han är en blivande elektriker och hockeyspelare som har varit tillsammans med Bristol i tre år.

Livi Johnston har tidigare sagt till nyhetsbyrån AP att de planerar att uppfostra barnet tillsammans.

Skapade rubriker i somras

Nyheten om att Sarah Palins ogifta unga dotter var gravid skapade rubriker i somras. Det var kort efter att John McCain hade utsett henne till vicepresidentkandidat.

Vissa menade att graviditeten kunde undergräva den konservativt troende Palins trovärdighet. Andra ansåg att nyheten stärkte hennes hållning som abortmotståndare.

Då sa Bristols föräldrar i ett uttalande att deras dotter kommer växa upp snabbare än de hade planerat men att hon har deras villkorlösa kärlek.

Bristol Palin är för närvarande bosatt i Wasilla. Där kommer hon att avsluta sina studier i den amerikanska grundskolan på distans skriver People.