Här är Sveriges bästa politik- och samhällsbloggar

De nominerade för Stora Bloggpriset 2008 är nu helt klara.

NYHETER

Stora Bloggprisets bloggpanel har kämpat hårt med nomineringarna och nu presenteras finalisterna i den sista kategorin, Politik & Samhälle.

De nominerade är:

Alla dessa dagar

Blogge Bloggelito

Henrik-Alexandersson.se

opassande

Oscar Swartz :: Texplorer

Stora Bloggpriset är ett årligen återkommande evenemang för att utse årets bästa bloggare. Bakom priset står Aftonbladet och Bloggportalen. Syftet är att främja goda prestationer inom svenskt bloggande. Bloggpanelen har nominerat 2008 års bästa bloggare i sju kategorier. Nu presenteras alltså de fem finalisterna i den sista kategorin Politik & Samhälle.

- Bloggarna fick sitt politiska genombrott i samband med riksdagens beslut om FRA-lagen i juni förra året. Det är hittills enda gången bloggarna verkligen haft inflytande i svensk politik, säger Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin.

Bloggande politiker kan påverka

- Mitt intryck av politiska bloggar är att de oftast är alltför inåtvända för att verkligen spela roll. De vänder sig, oftast, främst till bloggarens egen omgivning - vänner och fiender. Politiker som själva bloggar utnyttjar sällan mediet efter förtjänst. Deras påverkan skulle kunna vara betydligt större om de bloggade oftare än en gång i månaden. Carl Bildt däremot, som ofta bloggar flera gånger om dagen, skaffar sig ett större inflytande än han annars skulle haft, säger Lena Mellin

Vinnaren utses 2 februari

Stora Bloggprisets alla kategorier är nu presenterade. Svenska folket kommer att kunna rösta på sin favorit på sajten för Stora Bloggpriset från och med vecka 4. Måndagen den 2 februari anordnas en gala på Nalen i Stockholm där vinnarna presenteras och prisutdelningen av Stora Bloggpriset sker.

FAKTA

Om Stora Bloggpriset

Så här har det gått till:

En inbjudan har skickats ut till de 100 mest betydelsefulla bloggarna i Sverige om att delta i bloggpanelen till Stora Bloggpriset. Inbjudan baseras på de mest länkade, mest vald som favorit och mest trafikerade bloggarna enligt Bloggportalen.se samt tio specialinbjudna bloggare.

De inbjudna har i sin tur fått möjlighet att själva bjuda in en bloggare som de vill ha med i bloggpanelen. Panelen har nominerat upp till fem bloggar i varje tävlingskategori.

Efter att nomineringarna är klara kommer hela svenska folket kunna rösta fram vinnarna här på sajten för Stora Bloggpriset. Vinnarna presenteras på en gala på Nalen i Stockholm måndagen den 2 februari.

Klara kategorier

Mode

Nöje & Kultur

Sport & Fritid

Livsstil

Prylar & Teknik

Vardag

Politik & Samhälle

ARTIKELN HANDLAR OM