Unckel: Jag har cancer

”Alla besked man får i livet är inte de man helst vill ha”

NYHETER

Landshövding Per Unckel, 61, har drabbats av cancer.

”Alla besked man får i livet är inte de man helst vill ha”, skriver han i ett mejl.

Foto: Foto: TOMMY MARDELL
Per Unckel var landshövding i Stockholms län och före detta moderat riksdagsman.

I slutet av januari fick den före detta moderate riksdagsmannen Per Unckel cancerbeskedet. Den här veckan inleddes behandlingen.

Unckel vill inte bli intervjuad om sin sjukdom, men i ett mejl som Aftonbladet fått tillgång till skriver han:

”Den behandling jag inleder nästa vecka kommer nog att ta våren ut, men variera i intensitet. Jag kommer under denna tid att vara i tjänst så långt det är möjligt, men naturligtvis med lite lägre närvaro och tempo än vanligt.”

”Den ska botas”

Vilken sorts cancer som landshövdingen i Stockholms län drabbats av vill han inte avslöja. Men en källa uppger för Aftonbladet att cancertumören sitter ”i halsområdet”.

Per Unckel verkar inte särskilt orolig för att cancern ska sprida sig. I mejlet skriver han: ”Det visade sig dessvärre att det jag var nästan säker på förra veckan – att jag drabbats av cancer – var sant. Men likaledes sant är att den nu ska botas”.

Tillbaka efter semestern

Unckels pressekretare Maria Gåsste säger:

– Landshövdingen räknar med att vara tillbaka på sedvanlig 150 procents arbetstid – som han uttrycker det – direkt efter sommarsemestern.

De dagar och timmar som Per Unckel inte är i tjänst, kommer länsöverdirektören Stig Orustfjord att vikariera som landshövding.

Joachim Kerpner

ARTIKELN HANDLAR OM