Svensk man överbord utanför Åland

Föll från passagerarfartyget Romantika

NYHETER

En manlig svensk passagerare föll natten till fredagen överbord från passagerarfartyget Romantika utanför Åland, rapporterar den finländska nyhetsbyrån FNB.

Sjöbevakningen i Åbo fick larm om olyckan klockan två.

– Mannen som är svensk medborgare föll överbord från Romantika, säger Cecilia Wegnelius som är räddningsledare vid svenska Sjöräddningen till Aftonbladet.

Dålig sikt

Fartyget Romantika, som ägs av Tallink, befann sig utanför Lågskär när olyckan inträffade. Fartyget var på väg från Mariehamn till Tallinn. Både myndigheternas båtar och passagerarfartygen Silja Europa, Silja Symphony, Amorella, Isabella och Birka Paradise deltog i natt i spaningarna efter mannen.

Man försökte även söka efter mannen med helikopter men den tvingades vända på grund av dåligt väder, rapporterar Ålands Radio.

– Det var väldigt dålig sikt, cirka tio meter och det snöade så det var inte de bästa förutsättningarna för att söka efter honom.

På väg till Tallinn

Sökandet avbröts utan resultat vid femtiden på morgonen.

– Den finska sjöräddningen har vilandeförklarat ärendet.

Vad innebär det?

– Det innebär att man har bedömt att man inte kommer hitta mannen vid liv och därför är ärendet nu överlämnat till polisen, säger Cecilia Wegnelius.

Händelsen utreds av Ålandspolisen.