Man misstänks ha mördat sin mamma

NYHETER

Den 37-årige mannen misstänks ha knivmördat sin mamma i Örkelljunga.

Han larmade själv polisen efter dådet.

Enligt 37-åringens syster och kvinnans dotter hade familjen länge försökt få psykiatrisk hjälp för 37-åringen.

– Måste man mörda sin mor för att få hjälp? säger hon till Helsingborgs Dagblad.

Polisen fick larmet om dådet strax före midnatt, natten mot onsdagen. När den första patrullen kom fram hittade man den 65-åriga kvinnan död inne i lägenheten, enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad låg hon i hallen.

Något senare greps hennes 37-årige son i närheten. Det misstänkta mordvapnet, en kniv, hittades en bit från kvinnans bostad.

Larmade själv

Mannen larmade själv polisen.

– Det stämmer att det var så, säger kriminalinspektör Ove Jansson.

37-åringen kom enligt hd.se hem nedblodad till en kamrat och bad att få låna hans telefon. Sedan ringde han polisen och berättade vad som hänt.

37-åringen som enligt flera medier är son till kvinnan är sedan tidigare känd av polisen. Han är även enligt uppgifter till aftonbladet.se känd av psykiatrin och har efter anhållandet behövt läkarvård för sin mentala ohälsa.

"Måste man mörda sin mor? "

Till Helsingborgs Dagblad säger offrets dotter, och den misstänkte mördarens syster, att familjen länge försökt få hjälp för den 37-årige mannen som för åtta år sedan drabbades av allvarlig psykisk sjukdom, men att han inte fått den hjälp han behöver.

— De senaste dagarna har han varit aggressiv och förvirrad. Mamma sa att vi måste göra något men ingen har velat lyssna på oss. Den enda hjälp min bror fick var en spruta då och då och den fick han ofta flera dagar för sent, säger systern till hd.se.

– Måste man mörda sin mor för att få hjälp?