Tio kollegor delar på två miljarder

1 av 3 | Foto: AP
NYHETER

Anställda världen över sparkas men försäkringsanställda i New Jersey fick ett positivt chockbesked.

Tillsammans har de vunnit nära två miljarder kronor.

– Jag känner mig otroligt välsignad. Jag kan inte ta in det här nu, säger Todd Ellis, bolagets informationschef.

26, 32, 35, 43, 52 och 10.

Det är lottoraden som har gjort ett tio arbetskamrater på ett försäkringsbolag i New Jersey, USA, nära två miljarder rikare.

Skickade ut e-post

Bob Space köpte femtio lotter till sig själv och sina nio medarbetare på en bensinstation i närheten av sin bostad. Varje person hade satsat 60 kronor var i Mega Millions skriver CNN.

– Jag kollade och jag kontrolleras igen och sedan skickade jag den till min fru, berättade Space under en presskonferens som storvinnarna höll på onsdagen.

Han gick till jobbet som vanligt på onsdagsmorgonen och höll masken när han klev in på kontoret. Istället skickade han iväg ett e-postmeddelande till kollegorna där han skrev: "Vi har vunnit det stora".

– Det befriar mig från mycket stress ... och det ger oss en fin buffert att kunna hjälpa de människor vi vill hjälpa, säger bolagets informationschef Todd Ellis enligt CNN.

Retades med en kollega

Kollegan Joanne Roth fick samma mejl.

– Jag trodde att vi hade vunnit 4 dollar, eftersom vi förra veckan vann 7 dollar. Därför sa jag: ” Bråka inte med mig. ”

Roth, som är nyskilld, säger att hon är chockad men lättad. Pengarna kommer till en början att få betala hennes räkningar.

Bob Space valde att retas med en kollega, Oscar Oviedo, som inte hade betalt sin del av lotterna. Space mejlade honom och skrev att han hade en överraskning och bad honom komma in på rummet.

När Oviedo kom dit frågade Space om han hade pengarna. Oviedo blev först irriterad men när han betalat sa kollegan:

”Nu är du miljonär.”.

Ingen av de tio kollegorna, som har varit anställda på företaget mellan 7 och 30 år, har några planer på att säga upp sig.

ARTIKELN HANDLAR OM