Hans mördare har gripits

Mannen känd för att ha rånat turister förr

1 av 2 | Foto: Foto: PRIVAT
SVENSKEN MÖRDADES Polisen i Brasilien har nu gripit en man som de tror rånmördat svenske turisten Skytte Sandgren, 59.
NYHETER

Brandmannen Skytte Sandgren, 59, sköts till döds på drömsemestern.

Nu har polisen i Brasilien gripit en man misstänkt för mordet på svensken.

Mannen har tidigare suttit i fängelse för brutala rån mot turister.

Natten till i lördags sköts brandmannen Skytte Sandgren från Trelleborg till döds i brasilianska charterparadiset Praia do Pipa.

Skyttes sambo blev vittne till hur han träffades av en kula i bröstet i deras bungalow.

Rånförsök

Polisen misstänkte att det handlade om ett rånförsök som spårat ur och publicerade en fantombild på rånaren. Flera tips från allmänheten strömmade in.

Men det var två poliser som kom med det avgörande tipset. De tyckte att fantombilden påminde om en man som tidigare dömts för att ha pistolrånat två turister.

Vid det rånet bar den misstänkta rånmördaren dessutom en svart huvtröja med röda detaljer. En beskrivning som ett vittne lämnat även i utredningen kring Skytte Sandgren.

Enligt lokaltidningen Tribuna do Norte spårade civila poliser natten till i går upp den misstänkte mannen i Bela Vista, en knapp mil från bungalowen där svensken mördades.

Tagit krutprov

Mannen greps odramatiskt och fördes till polisens kriminaltekniska avdelning i staden Natal. Där de bland annat tagit krutprov från mannens händer, uppger den lokala polisen för Aftonbladet. Provsvaren väntas om två till tre dagar.

Mannens förnekar att han mördat svensken, men medger att han haft en revolver.

Kommissarie Atanásio Gomes leder polisens arbete.

– Vi har tolv poliser som jobbar med fallet i stort sett dygnet runt. Och vi har ständig bevakning i området eftersom turisterna är oroliga, säger han till Aftonbladet.