Storbedragaren skryter med bytet

Marc Duchesne levde lyxliv för sina offers pengar

Foto: SCANPIX
Marc Duchesne visar stolt upp sina lyxbilar, en Ferrari Enzo och en Bentely Continental.
NYHETER

Marc Duchesne blåste sina klienter på nästan två hundra miljoner kronor.

För pengarna levde han ett lyxliv, köpte en Ferrari Enzo, Hummers och anlitade till och med en privat chaufför till sin Rolls Royce.

De nya bilderna släpptes i dag i samband med att 47-årige Marc Duchesne åtalades i London.

Storbedragaren Marc Duchesne lyckades lura till sig enorma summor av rika människor. Han garanterade stor avkastning på investerarnas pengar. Men istället för att förvalta klienternas investeringar levde han ett lyxliv på deras bekostnad.

Köpte cigarrer för 280 000

Enligt åtalet har Marc Duchesne bland annat köpt cigarrer för knappt 280 000 kronor och investerat i ett nytt bländande leende för 780 000 kronor.

För att upprättahålla myten om sin framgång har han hållit en hög profil och spenderade stora summor pengar på lyxvaror. Han köpte ett exemplar av den mycket ovanliga exklusiva sportbilen Ferrari Enzo. Han köpte dessutom Rolls Royce och anlitande en privat chaufför.

200 miljoner kronor i byte

Till sin takvåning ropade han in många dyrbara antikföremål och gjorde av med ännu mer pengar på att flyga jorden runt i ett privatplan.

När han hördes av Southwark Crown Court i London borde fondens tillgångar bestått av nära 200 miljoner kronor – men det fanns knappt några pengar kvar.

Utöver Marc Duchesne som har gjort vissa medgivanden om sin skuld åtalas dessutom tre av hans medhjälpare för bedrägeri, rapporterar The Sun.