Poliser dömda för maffiamord

1 av 2
Louis Eppolito.
NYHETER

Två pensionerade poliser i New York har dömts till livstids fängelse utan möjlighet till benådning för flera mord de begick på uppdrag av maffian under tiden de arbetade som poliser.

60-årige Louis Eppolito och 67-årige Stephen Caracappa befanns redan 2006 av en jury skyldiga till utpressning, flera mord och mordförsök. Sedan dess har de juridiska kvarnarna malt vidare, men i fredags fick de sina straff.

Eppolito dömdes till livstid plus hundra år, Caracappa fick livstid plus 80 år. De ska också betala fyra miljoner dollar i ersättning, enligt CNN.

Använde sina polisbrickor

Åklagarna hävdade under rättegången att de använt sina polisbilar och -brickor för att stoppa och kidnappa aningslösa offer. För tjänsterna, och för hemlig polisinformation, ska maffiafamiljen Luchese ha betalat dem 4 000 dollar var i månaden.

Eppolito och Caracappa, som båda arbetat över 20 år inom New York-polisen, har hela tiden nekat till brott.

”De kan inte ta min själ”

Eppolito, som växte upp i en maffiafamilj, har skrivit en bok om hur han vände ryggen åt den kriminella världen och i stället blev en polis som fick utmärkelser. Han har haft små roller i flera filmer, bland annat maffiabröder.

– De kan inte ta min själ, de kan inte ta min stolthet, de kan inte ta min värdighet. Jag har förtjänat dem, jag var en hårt arbetande polis, sade han när domen tillkännagavs.

TT