Brutalt mordförsök i Stockholm

NYHETER

En man har hittats halvnaken, brutalt misshandlad, medvetslös och svårt skadad utanför ett bostadshus i Traneberg i Stockholm.

Mannen har en skallfraktur, andra skador på kroppen och händelsen rubriceras som mordförsök.

– Han hålls nersövd på sjukhus och vi har inte kunnat höra honom, säger Bengt Kihlberg, stationsbefäl vid Västerortspolisen, till TT.

Mannen hittades strax efter klockan fyra på söndagsmorgonen i mycket dåligt skick utanför ett flerfamiljshus på Tranebergsvägen. Han var bara iklädd en tröja och mannen låg på den sida av fastigheten som vetter mot vägen, halvhjärtat dold bakom en ditplacerad sopställning.

– Det finns också en massa andra omständigheter, som jag inte vill gå in på, som gör att vi tror att en eller flera andra har gjort det här. Vi tror inte att han kan ha åsamkat sig skadorna själv, säger Kihlberg.

Flera frakturer

Enligt Dagens Nyheters nätupplaga har mannen också flera frakturer på kroppen. Han vårdas på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Ännu finns ingen misstänkt. Den skadade är inte ens säkert identifierad, men polisen tror att det rör sig om en utländsk medborgare som är 30–35 år gammal. En utländsk id-handling hittades en bit ifrån mannen – men Kihlberg vill inte uppge vilken land id-handlingen kommer ifrån.

TT