Gigolo erkänner utpressning

NYHETER

Den 44-årige Helg Sgarbi hade stor framgång hos kvinnorna. Så stor att han nu står inför rätta.

Foto: AP
Susanne Klatten.

München Det är inte arga äkta makar som har stämt mannen, som kallas för ”den schweiziske gigolon” av den tyska skandalpressen. Snarare är det så att Sgarbis målgrupp, superrika och mäktiga europeiska kvinnor, var en klar riskgrupp.

Sgarbi sol-och-vårade för fullt, bland annat bilkoncernen BMW:s arvtagerska Susanne Klatten. Den 46-åriga trebarnsmamman Klatten lät sig förföras av Sgarbi på ett sunkigt Münchenhotell, där hon hoppades att hon inte skulle stöta på några bekanta. Men hon visste inte att Sgarbi filmade mötet.

Krävde 536 miljoner kronor

Han lyckades lura av henne sju miljoner euro (över 80 miljoner kronor) genom en uppdiktad historia om att han skulle ha kört på en liten flicka i Florida och behövde pengar för att betala föräldrarna.

Sedan krävde han hela 536 miljoner kronor för att inte lägga ut hotellfilmen på nätet. Då sade Klatten stopp och polisanmälde Sgarbi. Ytterligare sex kvinnor, alla stormrika, trädde fram.

På måndagen inleddes rättegången mot Sgarbi med att denne medgav att åtalet mot honom ”i huvudsak” överensstämmer med verkligheten.

Riskerar flerårigt fängelsestraff

Klatten tillhör den så kallade Quandt-klanen, som enligt tidskriften Forbes rikemanslista är god för över 120 miljarder kronor. Hon har tidigare inte gjort mycket väsen av sig utan framstått som en av Tysklands få framträdande kvinnor i affärslivet.

Den tyska skandalpressen har fått glädjefnatt inför utsikterna att få följa hur Sgarbis kvinnor under besvärande former får sätta sig i vittnesbåset. Därav blir möjligen intet, eftersom Sgarbis erkännande kan innebära att deras vittnesmål inte behövs. Det ska dock knappast uppfattas som en gest mot offren utan mera som ett försök att mildra det under alla omständigheter fleråriga fängelsestraffet.

ARTIKELN HANDLAR OM