Medaljregn över aftonbladet.se

TV-bossen om beskedet: Vi är otroligt stolta

Aftonbladets tv-spelare och sajten Sofis Mode kommer att få pris av Society for Newsdesign Scandinavia.
NYHETER

Ett nytt medaljregn väntar för aftonbladet.se.

Sajtens tv-spelare och undersajten Sofis mode kommer att prisas när Society for Newsdesign Scandinavia delar ut sina utmärkelser i mitten av maj.

– Vi är otroligt stolta, säger Nicklas Hermansson, publiceringschef på Aftonbladet TV.

Nu har Society for Newsdesign Scandinavia offentliggjort vilka medier som kommer att prisas när organisationen delar ut medaljer under ett seminarium i Finland den 15 maj i år.

”Ren och fräsch”

Aftonbladet TV kommer att prisas i kategorin ”Bästa TV-applikation” och Sofis mode kommer att prisas i kategorin ”Bästa sektionssida” – men först i maj blir det klart vilken valör det blir på medaljerna: guld, silver eller brons.

Inga andra nyhetssajter i Sverige finns bland vinnarna.

Nicklas Hermansson är glad över beskedet:

– Vi försöker göra en så ren, fräsch och enkel spelare som möjligt. Det senaste året har vi jobbat mycket med att underlätta tittandet för användarna. Hos oss är alltid själva videon i fokus – vi vill skära ned på onödiga funktioner som försvårar tittandet, säger han.

”Stolt och glad”

Per Lindén, art director vid aftonbladet.se, säger:

– Jag är stolt och glad över priset vi fått för sofismode.se, särskilt med tanke på den energi som ägnades designen. I och med den starka redaktionella kopplingen mellan sajten och bilagan så kändes det extra viktigt att plocka upp färger, typsnitt och bärande former från bilagan även på nätet.

– Vi bryr oss i första hand om vad våra läsare tycker, men det är alltid kul att få ett kvitto på att även designen håller internationella mått, säger Per Lindén.