”Daniel är så snygg!”

Tyska kvinnor är som besatta av nya prinsen

1 av 3 | Foto: Foto: All over press
STOR... i TYSKLAND! Sedan förlovningen har det skrivits spaltmeter på spaltmeter om Daniel och Victoria. Speciellt de tyska kvinnorna har en förkärlek för den vanliga killen från Ockelbo som fick sin prinsessa.
NYHETER

Daniel Westling är stor

i Tyskland.

Kvinnorna älskar honom.

– De tycker att han är väldigt snygg. Som en svensk Dressmann-kille, säger tyske journalisten Frank Gerdes.

Tyskland har blivit besatt. Orsaken: Mannen av folket som lyckats vinna en blivande drottnings hjärta.

– Tyskarna älskar att läsa om Victoria och Daniel. Vi vill veta allt om dem, exakt alla detaljer. Victoria är alltid så vacker, glad och glamourös. Den svenska kungafamiljen ger oss en chans att fly från vardagslivet, säger Gregor Sczepanek, hovreporter på Neue Post.

Pumpat ut artiklar

Så gott som varje dag sedan förlovningen har tysk media pumpat ut artiklar om kärleksparet. Victoria och Daniel – eller ”fitnesstränaren” som han kallas – förlovning beskrivs som en kungasaga där ett lyckligt slut är nära.

– Det är som en dröm, att en vanlig kille från lilla Ockelbo kommer till Stockholm, gör succé som företagare och förlovar sig med kronprinsessan. Att han efter sju år blir godkänd, trots alla som sagt att han inte är god nog. Det är romantiskt, säger Stefan Blatt, hovreporter på Bunte.

– Sedan längtar vi så klart till att det ska bli barn också.

”Tuffaste dagen”

När Daniel gör debut tillsammans med Victoria på borggården i dag kommer Europa att följa varje steg. Enligt hovet har fler än någonsin från europeiska media hört av sig för att få vara på plats under namnsdagsfirandet.

– Det kommer bli den tuffaste dagen i Daniels liv. Det märks att han är obekväm och nervös i såna här sammanhang. Han kommer nog spänna sig så mycket att han får träningsvärk. Men vi tror att han kommer klara dagen bra, säger Stefan Blatt.

Reser hit

Mängder av tyskar förväntas vallfärda till den stora festen nästa år.

– Samma dag som förlovningen offentliggjordes kom flera damer in och frågade om de kunde boka en bussresa till Stockholm på bröllopsdagen, säger Rolf Prauss som anordnar resor från Schönberg till Sverige.

FAKTA

I dag är det Daniels första dag som "prins"

Klockan 19 är det dags för Daniels riktiga eldprov – en stor representationsmiddag på Slottet med 200 högt uppsatta gäster.

Ett par tusen människor förväntas komma till borggården för att hylla Victoria på hennes namnsdag i dag. Klockan 12 kommer hon ut från östra valvet, för första gången med Daniel vid sin sida.