Polislärare avstängd efter sexskämt

NYHETER

En lärare på polishögskolan i Stockholm har stängts av i väntan på utredning sedan han fått ur sig kränkande sexskämt inför kvinnliga elever under en fordonsövning på skolan, skriver Metro.

Övningen gick ut på att de inblandade skulle träna på trafikkontroller. Läraren skulle spela passagerare i rollspelet och i den rollen anspelade han gång på gång på sex, enligt anmälan från eleverna.

– Blås nu, för sedan ska du upp i skogen med mig och blåsa i en annan trumpet, ska han bland annat ha sagt när den kvinnliga polis som agerade förare blivit tillsagd att blåsa i alkoholmätaren av de andra poliseleverna enligt Metro.

Incidenten inträffade för drygt ett år sedan vid Polis-högskolan i Solna. Vid tillfället ska läraren som agerade passagerare i rollspelet också ha uppgett att han var förarens älskare och att de båda hade bråttom ut i skogen ”för en snabbis”. Han sa också att det var extra bråttom eftersom "Viagratabletterna var på väg att sluta fungera”, har kvinnorna uppgett i sin redogörelse.

Nu är läraren omplacerad i väntan på utredning och riskerar disciplinstraff.

ARTIKELN HANDLAR OM