Bombattentat i indisk turistort

Sju explosioner dödade uppemot 80 människor på marknaden i Jaipur

Foto: AFP
NYHETER

Sju bomber exploderade på tisdagskvällen lokal tid i den indiska turiststaden Jaipur.

Enligt indiska myndigheter kan så många som 80 människor ha omkommit.

Enligt Gulab Chand Kataria, inrikesminister i delstaten Rajasthans, har minst 80 människor omkommit i bombdådet som på tisdagskvällen, lokal tid, skakade staden Jaipur i nordvästra Indien.

Jaipur är en populär turistort och även svenska resebolag arrangerar resor till staden, men i nuläget finns det inga tecken på att några svenskar ska ha befunnit sig på platsen.

– Vi undersöker det just nu, men vi har inga indikationer på att några svenskar ska vara drabbade, säger Petra Hansson på UD:s pressjour till aftonbladet.se.

En bomb desarmerades

Hittills har ingen grupp tagit på sig ansvaret för bomberna, men myndigheterna är övertygade om att det handlar om ett terroristattentat.

– Det är uppenbart att det är en terroristhandling. Titta på tillvägagångssättet, avsikten var att åstadkomma så mycket skada som möjligt, säger A.S. Gill, polischef i Rajasthan till AP.

De sju sprängladdningarna exploderade under en period på tolv minuter. En åttonde bomb hittades innan den hann explodera och kunde desarmeras av polis.

– Just nu vet vi inte ens om det är några utlänningar bland de drabbade. Våran ambassad i Indien jobbar med att kontakta myndigheter på plats, säger Petra Hansson.