Svensk befinner sig utanför Taj Mahal

Såg explosionen och
hörde skottlossning

NYHETER

Svenske Jan Pettersson, 34 år, befinner sig utanför lyxhotellet Taj Mahal och hörde skottlossningen och explosionen som inträffade strax innan 13.00 svensk tid.

– Folk hukade när explosionen hördes. Det är spänd stämning här nu säger han till aftonbladet.se.

Jan Pettersson från Göteborg befinner sig i Indien där han praktiserar på ett familjecenter.

Efter terrorattackerna har han anslutit sig till en folkmassa bestående av ett hundratal människor som befinner sig utanför Taj Mahal.

"Jag är där just nu"

– Jag är där just nu. Jag ser en massa nyfikna människor och en massa media och politiker. Det ryker kraftigt från taket. För några minuter sedan hördes en explosion, skottlossning och glaskross från hotellet.

Tidigare rapporterades det att all gisslan skulle ha fritagits från Taj Mahal där en 40-årig svensk kvinna suttit gisslan under natten. Men den uppgiften har tagits tillbaka efter att nya våldsamheter brutit ut i hotellet.

Krypskyttar på taket

– Det hände för en kvart sedan. Polisen har krypskyttar på taket samtidigt brinner det kraftigt från ett hotellrum. De håller på att försöka släcka taket nu, säger Jan Pettersson till aftonbladet.se vid 13.10 på torsdagen.

Trots att han blivit varnad att gå ut valde han att ta sig till hotellet för att se vad som händer.

– Det är lite spänd stämning. Men jag har inte sett några våldsamheter mellan muslimer och hinduer. Allt är stängt och det är långt mindre trafik än i vanliga fall.

Han berättar att han hört rykten om att det fortfarande ska finnas terrorister kvar i byggnaden.

– Men det är inget som jag själv kan bekräfta därifrån jag står, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM