Nakenpoliser utan kläder fler gånger

NYHETER

De nio poliser i Västra Götaland som poserade nakna med vapen på en fest, uppges ha uppträtt utan kläder även på gym – och med en smörgåstårta.

Det var i början av februari de nio manliga poliserna uppträdde nakna, från naveln till knäna, på en fest som avslutade deras interna utbildning för att ingå i piketstyrkan. Som attribut hade man en kulsprutepistol. Polisen i Västra Götaland har utrett händelsen, och anser att de nio piketeleverna bör tilldelas en varning som disciplinstraff.

I utredningen finns uppgifter om flera andra anmärkningsvärda händelser, skriver Göteborgs-Posten på nätet. Bland annat har kollegor vittnat om att de nio polismännen lyft bänkpress nakna i en styrketräningslokal, som även används av kvinnliga poliser.

"Penis i tårtan"

Vid ett annat tillfälle bakade en av piketeleverna en smörgåstårta åt kursledarna. När tårtan skulle ätas, visade man bilder på när minst en av männen lade sin penis i tårtan.

Den interna utredningen har dock inte bevisat att de två nämnda episoderna, som ska ha inträffat på polisernas fritid, är sanna.

– Det är ännu icke verifierad information, säger Erik Nord, chef för länsordningspolisen, till GP.

Polisens ansvarsnämnd avgör om de nio männen ska varnas för sitt uppträdande på festen.

TT