11-årig flicka uppäten av krokodil

NYHETER

Den 11-åriga flickan var ute på en simtur när hon försvann spårlöst.

Hennes lekkamrater säger att de såg en krokodil ta henne.

Nu har det man tror är flickans kvarlevor hittats.

Flickan försvann i går eftermiddag från Darwin-förorten Lambells Lagoon i norra Australien. Hon badade i träsket Black Jungle Swamp med tre vänner, 7, 10 och 12 år gamla.

Efter en stunds lekande i vattnet såg plötsligt barnen sin vän kämpande plaska omkring. När de simmade ut mot den 11-åriga flickan försvann hon under ytan samtidigt som de såg en krokodilstjärt slå.

"Väldigt upprörda"

– Hon försvann under ytan och sågs inte igen. Barnen är väldigt upprörda som man kanske kan förstå, säger poliskommissarien Michael Murphy till the Sydney Morning Herald.

Ett stort sökuppbåd av armépoliser och helikoptrar letade efter flickan under natten i de svårtillgängliga markerna. Alla i sökuppbådet var beväpnade med gevär.

70 meter från platsen där flickan försvann hittades först ett par badshorts.

DNA-testas

I morse, ytterliga 400 meter bort, hittade man kroppsdelar av vad man tror är den 11-åriga flickan. Kvarlevorna ska nu DNA-testas.

Enligt lokalbor är det ovanligt att saltvattenkrokodiler letar sig så pass långt inåt land. Och barn i området badar ofta i Black Jungle Swamp.

– För barnen som växer upp här i bushen är det helt naturligt att bada där, säger lokalbon Michael Dobrobitch.

Det här är det andra barnet som dödas av en krokodil i Australien i år. I februari dog en femårig pojke i Daintree River i norra Queensland.