”Kom med kreativa förslag”

Läsarna överens: Politikens innehåll avgör hur vi röstar

NYHETER

Politiker, sluta tjafsa och lyssna på väljarna.

För det är politikens innehåll de bryr sig om, visar Aftonbladets undersökning.

– Kom med kreativa förslag för hur vi får igång landet så fort som möjligt, skriver en läsare.

Med 18 månader kvar till valet tog Aftonbladet fram spåkulan och såg ett valår präglat av hög arbetslöshet och ekonomisk kris.

Bland våra läsare är meningarna delade om vem som kommer att gynnas av läget: Reinfeldt eller Sahlin, de blåa eller de röda.

Signaturen ”rostratt” ger sitt stöd till oppositionen:

”Det blir nog som det brukar efter en blå mandatperiod, städpatrullen får ta över och det tar många år att städa upp efter smurfarna”.

”Inteutanmindotter” tycker precis tvärtom:

Tänka efter före

”Sossarna är nog tacksamma för att de inte sitter nu, då kan de skylla hela lågkonjukturen på M. Det värsta av allt är att vissa kommer tro att det är sant. Sossarna skulle aldrig ha klarat att sitta under en kris, de klarar bara god tider, så nu gäller det att tänka efter före och rösta på dem man vet kan hantera detta. Rösta blått!”

Signaturen ”xlammer” menar att det inte är ekonomin utan Miljöpartiet och Vänsterpartiet som kan avgöra valet:

”Det underbara är att Socialdemokraterna inte har något eget att komma med i nuläget. Självklart vill de mycket, men eftersom de har två fotbojor runt hälarna (Vänsterpartiet och Miljöpartiet) kan de inte köra någonting eget.”

”Svensklingen” förutspår ett spännande val, men hoppas på en rödgrön seger:

”Oh ljuva stund”

”Jag tror det blir enormt jämnt i valet men att den rödgröna konfettin sprakar i sin glans med rosor i famn på valnatten, oh ljuva stund."

Men vem som till sist tar hem segern handlar trots allt om en väldigt enkel sak: Politik. En mycket stor majoritet, över 80 procent, som svarat på Aftonbladets fråga anger innehållet i politiken som den avgörande faktorn när man väljer parti. Bara knappt 10 procent tycker att partiledarfrågan avgör.

Och signaturen ”javisstnoot” har en uppmaning till alla parter:

”Det som händer nu är en GLOBAL ekonomisk kris. Inget som något av partierna står för, så sluta mala om att 'Jag e bättre än du, -nähä, för min pappa e polis.' Barnsligt tjafs. Kom med kreativa förslag för hur vi får i gång landet så fort som möjligt i stället.”

ARTIKELN HANDLAR OM