Körde på polis med fyrhjuling

Stort polispådrag efter föraren

NYHETER

Ett stort antal poliser i Göteborgstrakten jagar en fyrhjuling som kört på och skadat en polis i Mölndal. Föraren är misstänkt för antingen dråpförsök eller våld mot tjänsteman.

Polisen hade stannat för att se hur det gått för en ung kvinna som fallit av mc:n när föraren stegrat den på Radarvägen i Mölndals utkant natten till söndagen. När hon gått fram till kvinnan vände mc-föraren tillbaka, tog sats, gav full gas och klämde fast polisen mot hennes bil, berättade hon för sina kolleger.

Efter att ha kallat polisen för polishora och andra oförskämdheter tog föraren upp sin passagerare och försvann, säger polisen i Mölndal.

Saknade registreringsskylt

Den kvinnliga polisen fick hjälp till sjukhus där läkare konstaterade att hon fått mjukdelsskador i det ena benet. Hon klarade sig dock utan fraktur.

Fyrhjulingen saknade registreringsskylt och eftersom polisen därför inte vet vem som är ägaren försvårade det sökandet efter fordonet. Polisen utesluter inte heller att fyrhjulingen stulits och jakten efter den pågick förgäves hela natten. Både mannen och kvinnan bedömdes vara runt 20 år gamla.

Brottsrubriceringen var inte klar innan den påkörda polisen kunnat komplettera sin redogörelse för händelsen.