Nu släpps de hemliga ufo-dokumenten

1200 observationer blir offentliga efter 16 år

Ufo-dokumenten som släppts av det brittiska försvarshögkvaretet består av hundratals sidor.
NYHETER

Mystiska ljussken, en mänsklig banan och en förförisk varelse med skandinavisk accent.

Nu har Storbritanniens hemliga ufo-observationer offentliggjorts.

Många togs på största allvar av myndigheterna.

Dokument innehåller 1 200 observationer av möjliga ufon mellan 1987 och 1993 och finns nu att ladda hem från brittiska National Archives hemsida.

Mystiskt ljussken

Flera av vittnesuppgifterna handlar om ett mystiskt ljussken som rört sig i en båge på himlen i augusti 1987. En man i Derby som studerat astronomi kunde slå fast att det inte var en meteor, skriver Daily Telegraph.

Uppgifter som en kvinna från Norwich lämnade visade sig vara intressanta för myndigheterna. Hon uppgav att hon i november 1990 träffat en främling när hon rastat hunden.

Denne hade berättat att han var från en annan planet och därefter försvunnit med ett högt surrljud.

Blå banan i London

Det finns också teckningar i dokumenten. En av dem visar en bananliknande varelse som observerats i London 1989. Bananen var blå och hade armar och ben som påminner om människors.

En annan teckning föreställer ett starkt rött ljussken som en 65-årig hemmafru från Staffordshire sett 1984.

Stor gåta

Också en av Storbritanniens största ufo-gåtor finns med bland pappren. Det blev stor uppståndelse i landet när mängder av vittnen uppgav att de hade sett ett diamantliknande föremål på himlen ovanför en skotsk by 1990.

Tidningen Daily Record publicerade bilder av det misstänkta ufot.

- Detta är det mest spännande av alla ufo-observationer. Det är ett riktigt mysterium, säger ufo-experten Dr David Clarke till Daily Telegraph.

Enligt tidningen informerades försvarsministern, och dennes departement upprättade en mediestrategi för att hantera journalisterna.

Förra året släpptes ufo-dokument från perioden före 1987.