Barnen döda i krasch

Foto: Foto: REUTERS
skulle åka skidor Flygplanet var chartrat av en grupp semesterfirare på väg till Montana. Strax innan landningen gick något fel och planet störtade.
NYHETER

NEW YORK. Barnen var på väg på skidsemester i Montana.

Men strax innan landning gick något fel och planet störtade.

Alla ombord – inklusive tolv små barn – dog.

Foto: ap
Utredare undersöker vraket.

Tolv barn och fyra vuxna uppges ha varit passagerare på planet som i går kväll, svensk tid, störtade på en kyrkogård utanför Butte i Montana i nordvästra USA.

Det enmotoriga planet – chartrat av en grupp skidåkare – var på väg från Oroville i Kalifornien till turistorten Bozeman. Men något gick fel på vägen och planet omdirigerades till Butte.

Störtade mot träd

Där försökte piloten av allt att döma landa, men bara hundratalet meter från landningsbanan förlorade han kontrollen över maskinen – av märket Pilatus PC-12 – och störtade i ett träd på Holy Cross-kyrkogården.

– Jag och min make hade precis kommit ut från en bensinmack på andra sidan gatan och såg hur planet bara dök rakt ner med nosen först, berättar vittnet Martha Guidoni för CNN.

Minst 17 dog

– Min man sprang omedelbart för att se om det fanns någon han kunde hjälpa, men det var för sent.

Tom Hagler, anställd vid flygplatsen i Oroville, berättar för AP att han såg tolv barn och fyra vuxna innan flighten till Montana.

– De använde toaletten på mitt kontor innan de åkte. Det var ett dussintal barn, jag skulle gissa i åldrarna sex till tio år, och de var väldigt söta, säger han.

AP uppger att minst 17 dog i kraschen.