De firar påsken i Brasilien

NYHETER

Victoria och Daniel åker på hemlig kärlekssemester till Brasilien.

De ska fira påsken tillsammans i Silvias hemland.

Men först ska kronprinsessan tävla med Ericsson-båten i Volvo Ocean Race.

Foto: Foto: IBL
Victoria under tävlingarna i Volvo Ocean Race i Brasilien för tre år sedan.

Om en vecka sätter sig kronprinsessan och Daniel på planet till Sydamerika. De planerar en lång och härlig semester tillsammans – den första de åker på som förlovade.

Men resan kommer att börja med jobb. Victoria har ett fyra dagar långt program med bland annat lunch med drottning Silvias organisation Childhood – och segling.

Var med 2006

2006 var kronprinsessan med och styrde Ericsson-båten när Volvo Ocean Race nådde Rio de Janeiro. Det verkar hon ha fått smak för.

Ericsson vill inte avslöja några detaljer, men Aftonbladet kan berätta att Victoria planerar att göra samma sak i år.

– Så vitt jag vet ska hon vara med på en av tävlingsbåtarna under lördagens ”in port race”, säger Katarina Clifford, ambassadsekreterare på svenska ambassaden i Brasilien.

Veckolång semester

”In port racet” beskrivs som en av de tuffaste och intensivaste delarna av Volvo Ocean race. Men något stöd från Daniel verkar Victoria inte kunna få under tävlingen. Enligt hovet ska Daniel inte vara med på fler officiella framträdanden innan vigseln.

Medan Victoria jobbar kommer Daniel, enligt uppgifter till Aftonbladet, att flyga vidare till Salvador. Det ligger bara en kort stund från Pratigi där han är med och uppför ett lyxområde med hotell och exklusiva privatvillor omringade av långa vita stränder, regnskog och en golfbana.

Först efter seglingen är Victoria ledig – och paret kan börja sin veckolånga kärlekssemester tillsammans, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Hovet har inga uppgifter om vad kronprinsessan och Daniel kommer göra då.

– Jag vet inget om någon privat semester, säger hovets informationschef Nina Eldh.

ARTIKELN HANDLAR OM