Ingen bomb på köpcentrum

NYHETER

Polisen spärrade på tisdagsmorgonen av ett område på köpcentret Frölunda torg i Göteborg sedan personalen på livsmedelsbutiken Hemköp larmat om en okänd skokartong som är placerad på lastbryggan.

Det visade sig dock att kartongen inte innehöll någon bomb.

Foto: Anders Wejrot/kamerapress.se

Polisen har nu blåst faran över på Frölunda torg. Polisens bombtekniker har undersökt skokartongen efter att först skjutit sönder den och kunnat konstatera att den inte innehöll någon bomb.

– Vi har släppt våra avspärrningar, förutom just runt den sönderskjutna kartongen. Resterna ska vi ta i beslag, säger Lars-Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland till TT.

Bombliknande

Det var vid sextiden på morgonen som personal på Hemköp vid Frölunda Torg larmade polisen. Björ Blixter uppger för Aftonbladet att kartongen är "utrustad på ett speciellt sätt" som gjorde att man uppfattade hotet på allvar.

– Tanken är att föremålet ska se ut som en bomb. Jag vill dock inte gå in på hur föremålet ser ut för i nuläget är det endast gärningsmannen och polisen som vet hur det ser ut. Om någon tar på sig detta så får inte de här uppgifterna ha läckt ut, berättade Björ Blixter, presstalesman på polisen i Västra Götaland, för Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM