Läsarna: Ni borde skämmas

Hård kritik mot de ansvariga för AMF-skandalen

NYHETER

En ursäkt är det minsta man kan förvänta sig.

Det tycker Aftonbladets läsare som inte har någon förståelse för att Wanja Lundby-Wedin inte ”känner igen summorna” i Christer Elmehagens pensionsavtal.

– Upp till kamp mot ryggdunkarklubben, skriver en läsare.

LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin säger att hon känner sig grundlurad och upprörd. Det är hon i så fall inte ensam om – Aftonbladets läsare har debatterat skandalen i artikelkommentarer och bloggar och majoriteten är mycket upprörda.

– Hela svenska folket känner sig grundlurade av pengagalna makthavare, skriver signaturen Atrus.

Han får medhåll av signaturen smult som tycker att det hela är skamligt mot alla som lever på marginalerna med en liten pension.

– Jag tycker vi ska stå upp och verkligen protestera mot dessa återkommande klavertramp. Hade jag haft mina pensionspengar i AMF hade jag flyttat dem omgående, skriver han.

Var är övriga ansvariga?

En del läsare undrar var de övriga ansvariga är.

– Det är inte enbart Wanja som sitter i en styrelse utan även andra från bland annat Svenskt Näringsliv och LO. Att enbart hänga ut en person som ansvarig för de feltolkningar eller fel som gjorts är ett enkelt sätt att bedriva hetsjakt på, skriver signaturen molika.

Jarre tror att felet ligger i de många extraknäck i olika styrelser som Wanja Lundby-Wedin har.

– Inget av uppdragen eller jobbet kan skötas ordentligt med så många styrelseuppdrag, skriver han.

”Har rätt att göra fel”

Det är knappt någon läsare som försvarar Wanja Lundby-Wedin men signaturen molnnio tycker att hon har rätt att göra ett fel.

– Hon har förklarat att det hela var ett misstag. Bara för att Wanja är en kvinna som lyckats i karriären så kryper den svenska avundsjukan fram, skriver hon.

Daho tycker däremot att ”Wanjas uttalande är ett förakt mot den arbetarklass hon ska företräda”.

– Årsredovisningarna ligger på nätet och det tar en minut att hitta informationen om styrelsens avtal med VD samt pensionspremierna, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM