Svinade på hotell

Elever från Lundsberg i fylleskandal

URARTADE På det fyrstjärniga ”Stora Hotellet” i Fjällbacka festade Lundsbergselever så pass hårt att det slutade i fylla och spyor.
NYHETER

Ytterligare en skandal skakar exklusiva internatskolan Lundsberg.

Eleverna svinade på ett fyrstjärnigt hotell. Det slutade med fylla och spyor.

– Jag är helförbannad, säger rektorn Staffan Hörnberg.

Internatskolan i Storfors har fostrat en stor del av den svenska överklassen.

Prins Carl Philip är en av flera kungligheter som studerat där.

En av Lundsbergs gyllene regler är: ”Vi behärskar oss och uppträder stil- och respektfullt”.

På västkusten

I helgen åkte ett 50-tal sistaårselever till västkusten för att festa och sedan bo på Stora Hotellet i Fjällbacka. Enligt tidningen NWT urartade lördagskvällen totalt.

– Det var spring ut och in, en tjej sprang naken genom korridoren, en annan ramlade och knäckte näsan, säger en uppgiftslämnare till NWT.

– Man skrek som stuckna grisar, stökade ner och förstörde saker. Många av ungdomarna var kraftigt berusade. Vid flera tillfällen fick personalen bära ut fulla och stökiga elever från rum där andra låg och sov, enligt tidningen.

– Man hade spytt ner täcken och flyttat om, säger uppgiftslämnaren.

Skolans rektor pratade med hotellet och de inblandade eleverna i går.

Kräktes i sängen

– Eleverna har levt rövare men de har bett om ursäkt och gjort rätt för sig. De har betalat för extra städning, säger Staffan Hörnberg till Aftonbladet.

Han bekräftar några av händelserna – som att ungdomarna var högljudda, stökade ner och att en elev ska ha kräkts i sängen efter att ha druckit för mycket – men säger att inget slagits sönder.

– Och det så kallade avbrutna näsbenet skedde på eftermiddagen och det gäller en av de mest skötsamma flickorna vi har här på skolan, säger Staffan Hörnberg.

Vad gör du åt detta?

– Givetvis utreder jag det här. Även om det har skett på fritiden så måste man uppträda på ett visst sätt om man är ute som grupp och representerar skolan.

När Aftonbladet kontaktar hotellet bekräftar personalen att ungdomarna bett om ursäkt och gjort rätt för sig. Hotellägaren Lars-Erik Persson däremot förnekar allt.

– Det har inte hänt någonting, säger han.