Hon jagades av privatdeckare

Miljardären skickade fem spanare till Sverige – upptäckte fruns älskare

1 av 3
NYHETER

Miljardären George David, 67, skickade fem privatdetektiver till Stockholm.

Uppdraget:

Spionera på hans svenska hustru – och hitta bevis för otrohet.

Efter två veckor avslöjade de att Marie Douglas-David hade en hemlig älskare.

Skilsmässodramat har fått enorm uppmärksamhet i amerikansk press. Svenska grevinnan Marie Douglas-David, 36, kämpar med alla medel för att få en miljard kronor av ex-maken – för att kunna fortsätta lyxlivet.

”Hänsynslös lögnare”

Hennes advokater har anklagat George David för otrohet – och som en känslokall, hänsynslös lögnare.

Nu visar det sig att hon själv varít otrogen. Enligt domstolsdokument som New York Post kommit över framgår att Marie Douglas-David, 36, erkänt att hon för fem år sedan inledde en relation med en nu 47-årig stockholmare.

Den 67-årige maken – tidigare vd och ordförande för företaget United Technologies – fattade snabbt misstankar och blev så upprörd att han bestämde sig för att undersöka saken närmare.

– Jag förstod tidigt under det här äktenskapet att min hustru hade lämnat reservatet, säger George David till New York Post.

I början av 2004 skickade han fem privatdetektiver från New York till Stockholm.

Två miljoner

Under två kalla januariveckor ägnade sig detektiverna sedan åt att förfölja paret, grevinnan och älskaren, runt Östermalm och andra stadsdelar i Stockholm – dygnet runt.

– Till slut kunde de bekräfta mina misstankar, säger George David till New York Post.

Hur mycket han betalade för att få spionaget utfört vill miljardären inte uppge, men Douglas-Davids jurister, med kändisadvokaten William Beslow i spetsen, avslöjade under förhandlingarna i fredags att man hittat en räkning på sammanlagt 1 960 000 kronor från detektivbyrån.

Därtill ska sannolikt utgifter för logi och uppehåll i Stockholm för fem personer läggas.

Även George David själv anklagas av sin motpart för otrohetsaffärer och fick under veckan frågor om han hade sex med älskarinnan Wendy Tuoton under resor de ska ha gjort tillsammans till bland annat London, Paris, St. Tropez och Sardinien – medan hustrun väntat hemma.

– Jag kan inte minnas alla platser på jorden där jag haft sex, svarade David med en fnysning.

Upp till domaren

Nu är det upp till domaren i målet att avgöra vem av makarna David som är värst – och huruvida den svenska grevinnan ”bara” har rätt till de 288 miljoner kronor som stipulerats i äktenskapsförordet, eller om hon förtjänar ytterligare 700 miljoner.

De infekterade förhandlingarna fortsätter i Hartford nästa vecka.