The Edges drömvilla – grannarnas mardröm

NYHETER

”Löv i vinden.”

Så kallar U2-gitarristen the Edge sitt arkitektritade drömhem i Kalifornien.

Nu rasar grannarna mot bygget.

– Han förstör det unika djur- och växtlivet här, säger Jim Smith, 59.

Foto: ap
The Edge är i blåsväder.

Miljardären och rockstjärnan David Evans, mer känd som the Edge, är aktuell med en ny skiva tillsammans med de andra medlemmarna i U2.

Nu planerar han att bygga ett nytt hus att komma hem till efter de kommande världsturnéerna.

Huset kommer att ligga med magnifik utsikt över Stilla Havet och den minst sagt speciella silhuetten kommer att synas från många mil.

”Löv i vinden”

Vid en första anblick på prototypbilden är det svår att se att det rör sig om ett hus. Byggnaden påminner snarare om stora bronsfärgade löv utlagda på den jättelika tomten med utsikt över havet.

The Edge kallar också sitt framtida hem för ”Löv i vinden”.

Men rockstjärnans framtida grannar är inte imponerade äver den futuristiska designvillan. De anser att han förstör landskapet.

– Det här är en miljökatastrof och det rimmar illa med U2:s engagemang för miljön, säger grannen Jim Smith till Daily Mail.

Området är känt för sitt rika växt- och djurliv, med arter som inte finns någon annanstans i USA.

– Han kommer att göra omgivningen oigenkännlig, säger Jim Smith till Daily Mail.

350 miljoner kronor

Om villan ska bli verklighet måste toppen på den höga kullen helt enkelt chaktas bort. Därefter ska tomten byggas i etapper ner mot Stilla Havets vågor.

The Edge kallar det för sitt drömhus och han kommer att betala därefter – drygt 350 miljoner kronor. Då har han redan betalat över 100 miljoner för själva tomten.

Förutom sitt eget hus planerar rockstjärnan att bygga ytterligare fyra designvillor utom synhåll från sin bostad. Husen ska han sälja för minst 100 miljoner kronor styck.

ARTIKELN HANDLAR OM