Hittade glas – i färsk kyckling

”Vi tar bort all kyckling, djupfryst och färsk”

NYHETER

En glasbit hittades i en färsk kyckling från Coop i Ystad i går.

Nu plockas all kyckling bort från den aktuella affären.

– Vi tar bort all kyckling, djupfryst och färsk, säger Mattias Thulin, butikschef på Coop Extra vid Missunnavägen i Ystad, till Ystads allehanda.

Coop-butiken stoppar alla leveranser av kyckling efter att en familj hittat en glasbit i sin färska kycklingfilé. Foto: Scanpix

Även i Ystad har en familj hittat en vass glasbit i sin nyinköpta kyckling – och den här gången, såvitt bekant, för första gången i färsk kyckling.

Glasbiten i Eva och Jonas Lindell-Nilssons helgkyckling från Coop Extra i Ystad var tre–fyra millimeter stor och förpackningen, som rymde ett kilo färsk kycklingfilé, var stämplad med Coops eget varumärke, berättar Ystads Allehanda på nätet.

Stoppar alla leveranser

Familjen tog genast kontakt med butiken där personalen är chockad över fyndet.

– Vi tar bort all kyckling, djupfryst och färsk, från diskarna och därefter ska jag se till att vi stoppar alla leveranser av kyckling, säger Mattias Thulin, butikschef på Coop Extra vid Missunnavägen i Ystad, till tidningen.

Thulin visste inte omedelbart vilket företag som tillverkar och förpackar Coops färska kyckling men skulle undersöka saken.