Utåt: Skönhetssalong I smyg: Gruppsexlokal

Foto: Foto: HenriC LINDSTEN
Lockades Här inne, i en frisersalong i Stockholm, misstänks män ha våldtagit unga flickor som lockats dit med löften om snabba pengar.
NYHETER

De tre männen går in i en frisersalong i centrala Stockholm.

Nedanför en trappa i bakre delen av rummet väntar den avklädda flickan.

För 1 000 kronor per person får de göra vad de vill med henne.

Det är galler för fönstren. De vita väggarna är dekorerade med utrivna bilder ur frisyrtidningar. Ett par svarta frisörstolar står längs med väggen.

Utåt fungerar stället som skönhetssalong.

I smyg – som något helt annat.

Lokalen i Stockholm är en av de platser där män under flera år misstänks ha våldtagit unga flickor, ditlockade med löften om snabba pengar.

Toppchef

Hittills har sex män gripits, och huvudmannen, en 40-årig toppchef, har själv i polisförhör berättat om gruppsextillfällena i skönhetssalongen.

– Vi var inte speciellt många, vi var ... jag tror vi var tre med mig. Hon ville ha ögonbindel. Men annars så kommer jag inte ihåg om det var några andra speciella diskussioner. Analsex tror jag inte att hon ... att hon ville ha, säger han om en av träffarna.

Lunchmöten

Sexmötena ägde rum i hela Sverige. På hotell, i lånade lägenheter, i villor.

Men framför allt på tre ställen: En lägenhet på Blåsutvägen i södra Stockholm, en hyreslägenhet i Sundbyberg, samt den hyrda frisersalongen.

– Var det var berodde på hur många det blev.

Och vad som var lättast för alla, för det var ju på luncherna oftast dom hölls, berättar en av de utnyttjade kvinnorna i polisförhör.

ARTIKELN HANDLAR OM