Läsarna: Satsa på de arbetslösa

NYHETER

Insatser för att motverka arbetslösheten är högsta prioritet i krisen anser Aftonbladets läsare.

Samtidigt uppmanar finansminister Anders Borg de arbetslösa att fortsätta söka jobb och inte vända på dygnet.

– Ska man inte slita röven av sig på ett jobb, så ska man slita röven av sig för att få ett jobb, skriver Rompertomper i en läsarkommentar.

I dag presenterade regeringen sin vårproposition där man tillkännager vilka satsningar man kommer att ta till för att ta Sverige genom krisen.

Aftonbladet ställde läsarna frågan vad regeringen borde satsa mest på i krisen. 43 procent anser att mest resurser bör gå till arbetslöshetssatsningar, 15,1 procent vården, 14,7 procent pensionärerna och 14 procent småföretagandet medan endast 13 procent tycker att skolan är viktigast.

”Lekstugekurser”

Läsarnas åsikt rimmar väl med regeringens extra 11 miljarders-satsning mot arbetslösheten. Men del läsare tycker att det är för lite. Desutom riktas kritik mot hur pengarna ska användas.

– De kommer satsa pengar på lekstugekurser. Inte på riktiga utbildningar. Så du har att se fram emot fler klipp- och klistrakurser där man flummar på hela dagarna istället för att få gå en riktig utbildning som ger ett riktigt jobb, skriver arne_ankan i en artikelkommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM