Sexligan våldtog åtta flickor

1 av 5
Här blev 12-åring utsatt I ett vindsförråd tvingades en 12-årig flicka att onanera och utföra oralsex på en man. Därefter våldtar ytterligare två män henne. Händelsen inträffade i november 2007.
NYHETER

SÖDERTÄLJE. Yngsta offret var bara tolv år när hon utnyttjades brutalt i ett vindsförråd i Södertälje.

Nu avslöjas att minst åtta andra flickor kan ha våldtagits och ofredats av ligan.

– Vi tror att det kan vara samma gärningsmän, säger Kia Samrell på polisen.

Det är smutsigt och instängt. Den tolvåriga flickan är hjälplös.

Inträffade 2007

I vindsförrådets mörker tvingar den förste mannen henne att onanera åt honom. Den andre tvingar henne till oralsex. Sedan våldtar alla tre flickan.

Ett och ett halvt år går. Och den brutala våldtäkten, som ägde rum i november 2007, kommer i dager på nytt i februari i år. Då framträder en 16-årig flicka som våldtagits, och hennes 17-åriga kamrat som utsatts för sexuellt ofredande.

– Det var så otroligt strongt av flickorna att de vågade. De ringde polisen direkt efter att övergreppen ägt rum, säger flickornas målsägandebiträde Ingela Hessius.

Då männen greps kunde polisen via DNA och teknisk bevisning binda totalt sex personer till ytterligare tre fall; våldtäkten på den tolvåriga flickan, en våldtäkt på en 18-årig kvinna som blev indragen i en bil i mars förra året, samt en våldtäkt på en ung flicka på Eklundsnäsbadet i februari i år.

Gömde sitt ansikte

I tisdags startade rättegången för två av våldtäkterna – den mot tolvåringen och övergreppen mot den 16-åriga flickan och hennes 17-åriga kompis. Medan flickorna böjde sina huvuden och höll upp sina jackor för att skyla ansiktet gick de misstänkta männen raka i ryggen in i Södertälje tingsrätt.

Hånflinade

En av dem vände sig om och hånflinade mot Aftonbladets fotograf.

– Det var fruktansvärt. En av mina klienter bröt ihop efter det, säger Ingela Hessius.

Domen i våldtäktsmålen tillkännages 30 april, men redan två dagar tidigare sitter flera av männen på nytt i en rättssal – för de två andra våldtäkterna. Och polisen hoppas att åtalen mot männen inte slutar där.

Hoppas fler hör av sig

Aftonbladet kan i dag avslöja att våldtäktsligan granskas för fyra andra, ännu olösta, våldtäkter.

– Det finns detaljer som gör att vi tror att det kan vara samma gärningsmän. Vi ska titta vidare på det. Och vi hoppas att fler kvinnor vågar höra av sig, säger Södertäljepolisens presstaleskvinna Kia Samrell.

FAKTA

Kan ligga bakom fler övergrepp

De misstänkta männen kommer alla ursprungligen från samma land och har lärt känna varandra i deras nuvarande hemstad, Södertälje.

21-åring

Svensk medborgare, flyttade hit för sju år sedan. Läser på gymnasiet och beskrivs av klassföreståndaren som ”trevlig och social”. Misstänkt för att ha våldtagit 12-åringen i vindsförrådet.

19-åring

Flyttade till Sverige för åtta år sedan och är svensk medborgare. Har hoppat av gymnasiet och är inskriven som arbetssökande.

Han misstänks också för våldtäkten på den tolvåriga flickan.

20-åring

Flyttade hit för nio år sedan. Läste gymnasiet men blev avstängd på grund av bråk. Är dels misstänkt för våldtäkten på tolvåringen, väntar samtidigt på dom i målet med 16-åringen. Där är han även misstänkt för hot och ofredande mot 17-åringen.

23-åring

Saknar svenskt medborgarskap och riskerar utvisning. Misstänkt för grov våldtäkt på 16-åringen samt för att ha ofredat och hotat 17-åringen med våld om hon skulle berätta om våldtäkten.

22-åring

Har varit i Sverige lite mer än ett år, riskerar utvisning. Misstänkt för grov våldtäkt på den 16-åriga flickan, samt för sexuellt ofredande av hennes kamrat.

22-åring

Kom till Sverige i maj 2008, riskerar utvisning. Misstänkt för grov våldtäkt på den 16-åriga flickan.